Головні Новини
Подобається

“Є об’єктивні чинники”: Названа причина скорочення субсидій в Україні

30/01/2019
“Є об’єктивні чинники”: Названа причина скорочення субсидій в Україні

Кабінет міністрів скоротив програму субсидій на оплату комуналки для населення після того, як стало відомо про загальне зростання зарплат на території країни за підсумками 2018 року.

Про це повідомила в ефірі телеканалу «Київ» завідуюча відділом дослідження рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Людмила Черенько.

Вона зазначила, що ключовими факторами для надання субсидій вважаються доходи населення і тарифи. При цьому в Україні зростання зарплат за попередній рік фактично «перекрив» зростання тарифів.

«Тому що сьогодні кількість субсідіантів зменшилася, є об'єктивні причини. Все-таки номінальні доходи виросли дуже істотно. А субсидія – це така річ, яка залежить від двох чинників: номінальних доходів і тарифів», – заявила співробітник НАН.

Також зростанням заробітків можна пояснити і зменшення розмірів субсидій у населення, про який експерти і субсідіанти говорять з початку січня.

«Оскільки зростання номінальних доходів випереджало зростання тарифів, то це абсолютно природне явище, коли менше людей мають право на субсидію, а багато – на менший розмір субсидії», – додала вона.


                         



Коментарі