Головні Новини
Подобається

Україну накриють потужні магнітні бурі. Список небезпечних дат

10/01/2019
Україну накриють потужні магнітні бурі. Список небезпечних дат

16 січня астрономи очікують магнітну бурю  першого рівня G1 на всій території планети Земля.

Українцям же варто підготуватися до сильних коливань 24 січня. 

"16 січня будуть фіксуватися магнітні збудження близькі до магнітної бурі першого рівня G1", – зазначено в повідомленні.

У свою чергу, в Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця прогнозують, що найсильніші магнітні бурі очікують Україну 24 січня.

Висока активність на Сонці зберігатиметься ще протягом 1 та 2 лютого.

"Відповідно до стандартної шкали Національної атмосферної адміністрації США, бурі класу 1 здатні впливати на енергетичні системи, а точніше слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати, системи управління космічними апаратами, на наземні системи, такі як полярні сяйва – вони стають видні на високих широтах до 60 градусів, а також на початок міграцій тварин", – йдеться у повідомлення.

За даними дослідників, найбільші магнітні бурі минулого року зареєстровані минулої весни, а саме 18-19 березня, 20 квітня і 5-6 травня 2018 року. Тоді індекс геомагнітної активності сягав значення 6, що відповідає бурі рівня 2 по максимально можливої ​​п'ятибальною шкалою.
 
У Національній погодній службі управління океанічних і атмосферних досліджень попереджають, що на Землю насувається магнітна буря силою в один бал.


                         



Коментарі