Головні Новини
Подобається

“Зміни чекають два мільйони українців”: В Україні розпочався перерахунок пенсійних виплат

05/01/2019
“Зміни чекають два мільйони українців”: В Україні розпочався перерахунок пенсійних виплат

Пенсійний фонд України зробив заяву з приводу підвищення розміру пенсійних виплат в Україні з 1 січня 2019 року.

Про це повідомляє директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду Олена Охріменко.

Даний закон торкнеться українців, що досягли 65-річного віку.

«З 1 січня 2019 року проводитиметься перерахунок пенсії особам, які досягли 65 років, які мають страховий стаж: чоловіки 35 років, а жінки – 30 років», – заявила Охріменко.

Олена також зазначила, що такі зміни торкнуться лише тих пенсіонерів, у яких була невелика зарплата, що в результаті і призвела до маленької пенсії. Також вона заявила, що згідно із законами України, розмір пенсії не може бути нижчим, ніж 40% від мінімальної зарплати (з 1 січня мінімальна зарплата в Україні збільшилася до 4173 гривень).

«У цій категорії буде перерахунок (приблизно 2 мільйонів чоловік), і розмір пенсії збільшиться на 172 грн», – уточнила представник Пенсійного фонду.

Нагадаємо, що з 1 січня 2019 року уряд підвищує пенсію громадянам з великим трудовим стажем. Зміни чекають два мільйони українців.

Такі зміни передбачені в держбюджеті 2019, який вступив в силу з Нового року.

Так, за інформацією міністра соціальної політики України Андрія Реви, з 1 січня 2019 роки відбудеться підвищення мінімальної пенсії на 172 гривні до +1669 гривень для осіб старше 65 років і стажем роботи не менше 30 років для жінок і 35 – для чоловіків.

Також відомо, що розмір пенсії для таких осіб, не може бути нижче 40% мінімальної заробітної плати. Оскільки показник заробітної плати з 1 січня збільшується до 4173 грн, то у цій категорії людей буде перерахунок і розмір пенсії збільшиться на 172 грн.


                         



Коментарі