Головні Новини
Подобається

Невиплата зарплат і надбавок за вихідні дні: який штраф чекає роботодавців вже з січня?

04/01/2019
Невиплата зарплат і надбавок за вихідні дні: який штраф чекає роботодавців вже з січня?

З 1 січня 2019 року, з ініціативи підвищилася мінімальна зарплата з 3723 до 4170 грн, але не все так просто.

Крім працівників, які отримують мінімальну зарплату, грошової надбавки варто чекати пенсіонерам, у яких великий стаж роботи, адже після перерахунку їм підвищать пенсію.


Однак, разом з мінімалкою виросли і штрафи для роботодавців. Затримка виплати зарплати в 2019 році обійдеться роботодавцям в 12 519 гривень (раніше був штраф у розмірі – 11 169 грн). Крім цього, кожному роботодавцю доведеться платити штраф, якщо він не сплатить своєму працівникові додаткові робочі години (вихідний день, поза зміни або на свята).

У минулому році невиплата зарплати за додаткові робочі години штрафувати в розмірі 32 230 гривень. З початку 2019 року штраф збільшився до 41 730 гривень.

І трохи про пенсії. Нагадаємо, кому в Україні не будуть підвищувати пенсії. В Україні з 1 березня 2019 пенсія середньостатистичного громадянина країни повинна значно зрости.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Однак розраховувати на оновлену пенсію зможуть не всі, так як в роз'ясненнях ПФ дію нової норми не поширюється на осіб, яким призначено пенсію відповідно до Законів України «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про прокуратуру», «Про статус народного депутата України», «Про наукову і науково-технічну діяльність».


                         



Коментарі