Головні Новини
Подобається

Українці стали набагато менше витрачати на ліки

12/11/2018
Українці стали набагато менше витрачати на ліки

Була досліджена частка по різним стаття витрат українців.  

Про це розповів Олексій Дорошенко, голова Асоціації постачальників торговельних мереж.
 На своїй сторінці в Фейсбуці він пояснив, що це пов'язано з результатами аналізу продажів непродовольчих товарів в Україні.  Ці показники фактично є частками загального продажу роздрібних продуктів і товарів в країні.

 

Україна замість машин почали купувати ліки і електроніку. Статистика не враховує показники фізичних осіб-підприємців.  Для порівняння використовувалися дані 2008 року.  Тоді лідером продажів були автомобілі, на які йшли 18% грошей, а на бензин витрачалися 11%.  А в 2017 році хітом продажів стали фармацевтичні товари, їх частка становить 9%.  Таким чином, українці стали купувати за 10 років удвічі більше ліків.

Автомобілі тепер складають 8% роздрібних продажів, їх частка, відповідно, також впала вдвічі.  Значно більше українці стали витрачати на косметичні засоби, знову-таки в два рази.  Цікаво, що за 10 років частка будівельних товарів практично не змінилася.  Набагато більше українці за це десятиліття стали купувати гаджетів та електроніки, їх частка зросла в 7-10 разів.

 «Україна нова» писала, що більшість ліків в країні нічого не лікують.  А українець витрачає на їжу в середньому половину місячного доходу.


                         



Коментарі