Економіка України
Подобається

Тарифи на опалення виростуть через місяць, після підвищення цін на газ

15/10/2018
Тарифи на опалення виростуть через місяць, після підвищення цін на газ

Тарифи на опалення виростуть через місяць, після підвищення цін на газ – про це повідомила Оксана Кривенко – голова Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ).

"Як тільки буде нова ціна газу від Кабміну, ми ініціюємо процедуру перегляду тарифів на тепло і теплопостачання. З урахуванням відкритого обговорення через місяць нові тарифи будуть встановлені", – зазначила Кривенко.

Це значить, що якщо уряд ухвалить рішення про підвищення цін на газ, наприклад, у жовтні, то лише обговорення питання про підвищення тарифів на тепло відбудеться у листопаді цього року, а встановлені остаточно вони будуть вже станом на 1 грудня. Таким чином, рахунки за грудень 2018-го року будуть виставлені громадянам у січні 2019-го.

У березні поточного року Кабмін прийняв рішення про відкладення підвищення цін на газ для населення, а 30 травня продовжив дію цього рішення ще на 2 місяці, а в кінці липня і серпня – ще на місяць, відповідно.


Також відомо, що Кабінет міністрів продовжив дію спеціальних зобов'язань (PSO) з продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною до 18 жовтня 2018 року.


                         



Коментарі