Головні Новини
Подобається

Нові лічильники тепла

15/10/2018
no-cover

Кабмін дозволили мешканцям багатоквартирних будинків встановлювати лічильники тепла на батареї. Тепер у старих будинках зі схемою вертикальної розводки опалення є можливість вести облік тепла за останніми технологіями.


Геннадій Зубко – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, розповів, що раніше індивідуальний (поквартирний) облік був доступний лише для мешканців будинків з горизонтальною системою опалення. У інших не було технічної можливості встановити індивідуальний лічильник.


До цього вся спожита теплоенергія цілого будинку ділилася пропорційно між мешканцями, зараз же кожен особисто може відслідковувати спожиту енергію за допомогою індивідуального лічильника, економити та платити лише за себе, а не переплачувати ще й "за сусіда".


Це працює за такою схемою: прилад збирає дані з кожної батареї та щогодини посилає інформацію на спеціальні пристрої, які називаються концентраторами, а вони кожної доби передають всі зібрані дані теплопостачальнику.


Проте це можливо лише за однієї умови: для того, щоб перейти на індивідуальну систему та економити на теплі в будинку, необхідно, щоб лічильники встановило не менше 50% мешканців багатоквартирного будинку. Якщо ж більшість сімей відмовляться, перейти на таку систему не вийде.


                         



Коментарі