Головні Новини
Подобається

Українців хочуть допускати до виборів тільки після іспитів: що це і як воно працює

25/09/2018
Українців хочуть допускати до виборів тільки після іспитів: що це і як воно працює

В Україні вже давно назріла справжня криза з інститутом виборів. Експерти намагаються знайти вихід зі складної ситуації. 

Одним з рішень цього питання може стати система добровільно обмеженого виборчого права.

Так, згідно даній системі кожен громадянин України після повноліття, для доступу до участі у виборах, повинен скласти іспит. З такою пропозицією виступив відомий український шоумен Антін Мухарський. 

"Кожен, хто хоче керувати автомобілем, не піддаючи своє життя і життя подорожніх смертельній небезпеці, повинен пройти систему іспитів, щоб отримати таке право. Так чому ж всі без розбору, досягнувши 18-річного віку без іспитів, автоматично отримують право керувати таким складним механізмом як держава, беручи участь у виборах і прирікаючи суспільство нестися невідомо куди без правил і дорожньої карти?", – заявив Мухарський.

За його словами, одним з варіантів вирішення кризової ситуації з інститутом виборів (підкуп, маніпуляції з підрахунком голосів, вкидання бюлетенів і т. д. …) в Україні могла б стати система добровільно обмеженого виборчого права, згідно з якою кожен громадянин після настання повноліття (а краще після 21 -го року), для доступу до участі у виборах повинен пройти іспит зі знання державного устрою України, її історії, культури, ну і, звичайно, мови.


                         



Коментарі