Головні Новини
Подобається

“Виключно нові бюджетні рахунки”: в Україні зміняться правила оплати податків

01/09/2018
“Виключно нові бюджетні рахунки”: в Україні зміняться правила оплати податків

Використовувані сьогодні платниками податків рахунки для поповнення дохідної частини бюджетів припиняють діяти з 11 вересня 2018 року.

«Будуть діяти виключно нові бюджетні рахунки для сплати податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів (МФО 899998)», – нагадують в ГФС.

У фіскальній службі нагадують, що це пов'язано із закінченням перехідного періоду функціонування централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів.

Таким чином, починаючи з 11 вересня 2018 року кошти, які будуть сплачуватися платниками податків на рахунки зі старими реквізитами, не будуть зараховуватися до бюджетів, а будуть повертатися платникам як нез'ясовані надходження.

У той же час, до 11 вересня залишаються активними для зарахування податків, зборів та інших платежів бюджетні рахунки, відкриті на балансі головних управлінь казначейства в областях і Києві (зі старими реквізитами) з метою «попередження виникнення у платників податків податкового боргу та недопущення втрат бюджетів на час перехідного періоду ».

Як повідомлялося, раніше УКРІНФОРМ запустила новий електронний податковий сервіс для платників податку на додану вартість.


                         



Коментарі