Головні Новини
Подобається

Як буде зараховуватися трудовий стаж, якщо працювати неповний день?

12/08/2018
Як буде зараховуватися трудовий стаж, якщо працювати неповний день?

При формуванні пенсії, особливу увагу почали приділяти стажу. Чим більший стаж, тим вище пенсія буде в підсумку.
Ті категорії громадян, які зараз працюють і переживають з приводу рівня своєї пенсії, мають намір попрацювати якомога довше, щоб в старості отримувати гідну соціальну допомогу. Що робити тим, хто працює неповний день? Адже серед цієї категорії працівників є особи з інвалідністю та іншими обмеженнями.

У статті 40 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» вказано, що коефіцієнт зарплати визначається за весь місяць. У ПФУ пояснили, що в першу чергу враховується сума доходу в місяць, з якої було сплачено страхові внески. Цей внесок ділиться на середню місячну зарплату по країні.

Виходить, що для пенсійного стажу не важливий місячний дохід і кількість відпрацьованих годин на місяць. В першу чергу, важлива сума сплаченого страхового внеску. Деякі пенсіонери вважають такий механізм розрахунку несправедливим, адже рівень сплати страхового внеску буде нижче, ніж у звичайних співробітників, які пропрацювали цілий день і отримали вищу заробітну плату.

Поки що в законі прописаний тільки такий механізм розрахунку коефіцієнта для працівників, які отримують зарплату за половину робочого дня. Залишається сподівається тільки на додаткову соціальну допомогу і виплати від держави.


                         



Коментарі