Головні Новини
Подобається

Старі будинки в Україні хочуть знести: стало відомо, що чекає українців

02/08/2018
Старі будинки в Україні хочуть знести: стало відомо, що чекає українців

По всій Україні планують провести масштабну реконструкцію застарілого житла. Пропонують повне знесення будинку.

У Кабінеті міністрів України вже готують законопроект, який планують внести до Ради цього року, повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Документ, як очікується, передбачатиме, який відсоток власників житла має погодитися на відселення для проведення реконструкції. Поки що такий показник не визначений.

"Ми бачимо два потенційних принципи (реновації житла. – Ред.): знесення житла або реконструкція (заміна зношених інженерних систем з надбудовою декількох поверхів. – Ред.). Знесення в більшості випадків буде застосовуватися до мікрорайонів, щоб повністю поміняти інженерну та соціальну інфраструктуру" , – сказав Парцхаладзе.

За його словами, реконструкція старого житлового фонду має розпочатися через 3-4 роки після прийняття відповідного закону. На даний час документ перебуває на доопрацюванні.

Як повідомлялося раніше, в Україні тільки офіційно визнали аварійними 75 млн квадратного метра житла. Для прикладу, у Києві "застаріли" 3055 багатоповерхових будинків. А це понад 211 тис. квартир.

Проблема зношеного житла для України стає щороку все актуальнішою – в різних містах одна за одною руйнуються багатоповерхівки.


                         



Коментарі