Економіка України
Подобається

“Єдине вікно та багато іншого”: на українських митницях зміниться процедура розмитнення товарів

05/07/2018
“Єдине вікно та багато іншого”: на українських митницях зміниться процедура розмитнення товарів

На український митниці діятиме “єдине вікно” оформлення товарів. Відповідний закон ухвалила Верховна Рада. За нього проголосували 254 депутати.

У пояснювальній записці йдеться, що “єдине вікно” зменшить час розмитнення товарів, що ввозять в Україну. Це поліпшить інвестиційну привабливість для імпортерів. “Вікно” активно використовують в інших країнах світу.

Популярне: “Нові правила безвізу від Євросоюзу”: Що це означає для українців

Згідно з законом товари ввозитимуть в Україну лише після санітарних, фітосанітарних заходів. Дозвільні документи подаватимуть дозвільні документи в елетронному вигляді. Державна фіскальна служба оприлюднюватиме на сайті списки товарів, які порушили норми.

“Це стосується всіх видів контролю: фітосанітарів, ветеринарів, екологів, радіологів. Якщо вони видали документ, то повинні в електронній формі помістити його у відповідну інформаційну систему, яка адмініструється органами доходів і зборів”, – пояснила народний депутат Тетяна Острікова під час обговорення законопроекту.

Нагадаємо, також Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з бізнес асоціацією та бізнес спільнотою підписав Закон “Про валюту і валютні операції”.

Закон про валюту заміняє декрети Кабінету міністрів “Про систему валютного регулювання і валютного контролю” від 1993 року та “Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті” від 1994 року. За цими документами Україна жила 25 років.

Тепер низку давніх заборон просто приберуть.

Громадянам і бізнесу не треба буде отримувати індивідуальні ліцензії НБУ, щоб інвестувати за кордон.


                         



Коментарі