Економіка України
Подобається

Нововведення в оплаті комунальних послуг

17/06/2018
Нововведення в оплаті комунальних послуг

Парламент прийняв за основу і в цілому законопроект №8424, яким відстрочив до 1 травня 2019 р введення в дію Закону України «Про ЖКП» в частині регулювання комунальних послуг (вода, тепло, відходи, електропостачання та газ).

У той же час з 10 червня почала діяти послуга з управління багатоквартирним будинком. З наступного місяця власники багатоквартирних будинків зможуть самостійно вибирати керуючого.

Популярне: За що постачальник компослуг може забрати у вас квартиру

Необхідність прийняття законопроекту обумовлена ​​невідповідністю вступу в дію закону «Про ЖКП» і прийняття рішення власниками за формою управління будинком.

«На виконання законів« Про ЖКП »і« Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання »вже розробляється більше 50 підзаконних актів, 30 з яких вже затверджено. Але реформа енергоефективності непроста, і є розбіжності в її впровадженні. Цим законом ми відстрочили введення в дію пені за ЖКП і, відповідно, штрафні санкції до виконавців послуг. Також були враховані перехідні положення щодо компенсації субсидії і пільг на внески, що стосуються встановлення лічильників, і на послуги з управління будинком », – заявив глава Мінрегіону Геннадій Зубко.

Закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» був прийнятий парламентом 22 червня 2017 року, а закон «Про ЖКП» – 9 листопада того ж року.


                         



Коментарі