Економіка України
Подобається

З 1 липня: в Україні змінитися розмір допомоги на дитину

15/06/2018
З 1 липня: в Україні змінитися розмір допомоги на дитину

З 1 липня в Україні підвищаться розміри прожиткових мінімумів в середньому на 5 відсотків. Це передбачено в законі про держбюджет. Загальний прожитковий мінімум з початку року і на сьогодні становить 1700 гривень. З 1 липня його розмір буде дорівнює тисячі сімсот сімдесят сім гривням. Прожитковий мінімум для працездатних з 1 липня буде тисяча вісімсот сорок один гривня, для непрацездатних – 1435 гривень.

Відповідно до збільшення прожиткового мінімуму збільшиться і ряд інших соціальних виплат, у тому числі на дітей.

Самотні мами, які мають право на грошову допомогу від держави, будуть на малюка до 6 років отримувати максимум 1559 гривень. На дитину від 6 до 18 років максимальний розмір такого виду держдопомоги – 1944 гривні. І на студента денної форми навчання до 23 років самотній мамі заплатять максимум один тисяча вісімсот сорок одна гривню. Збільшаться з 1 липня і розміри допомоги, яка виплачується опікунам на дітей-сиріт. На малюків до 6 років виплатять 3118 гривень, від 6 до 18 років – 3888 гривень.

Популярне: З 1 серпня! Де в Україні і наскільки піднімуть тариф на опалення

Серед так званих дитячих посібників є і тимчасова допомога дітям, яким батьки не платять аліменти. Так ось, з 1 липня максимальний розмір такої допомоги для дітей до 6 років – 779,50 гривень, від 6 до 18 років – 972 гривні.

Підвищаться розміри державної допомоги дітям з інвалідністю, інвалідам з дитинства першої групи, малозабезпеченим сім'ям та іншим категоріям пільговиків, держдопомогу яким виплачується по лінії соцзахисту.

Розміри допомоги інвалідам з дитинства другої та третьої групи з 1 липня не зміняться, вони залишаються на колишньому рівні. Як відзначили в Костянтинівському УСЗН, перерахунок сум держдопомоги проведуть автоматично, без додаткових звернень одержувачів. Читайте також про те. кому підвищать пенсії з 1 липня.


                         



Коментарі