Економіка України
Подобається

Причина, чому МВФ не дасть Україні наступного траншу

13/06/2018
Причина, чому МВФ не дасть Україні наступного траншу

У разі невиконання владою ряду умов ЄС не надасть Україні макрофінансову допомогу.

Надання Євросоюзом Україні макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро, підтримане Європарламентом, проте ще не затверджено Радою ЄС, розраховане на два платежі протягом 2,5 років за умови прогресу в боротьбі з корупцією.

Популярне: Стало відомо, чим і коли замінять касові апарати

Про це повідомляє прес-служба ЕП, відзначаючи: під час голосування євродепутати виступили за прийняття Європарламентом, Єврокомісією та Радою ЄС спільної заяви щодо висунення політичних умов для виплат.

Так, помічається, що "у зв'язку з побоюваннями щодо темпів реформ і боротьби з корупцією в Україні, в заяві наголошується, що попередніми умовами надання кредиту є:

повагу Україною демократичних механізмів, в т.ч. багатопартійної парламентськпі системи, верховенства права і прав людини;
використання допомоги ЄС для скорочення бідності і створення робочих місць;
прогрес в боротьбі з корупцією і, зокрема, створення спеціалізованого антикорупційного суду відповідно рекомендацій Венеціанської комісії ".
При цьому плдчерківается: перевіряти дотримання умов будуть Комісія та Європейська служба зовнішніх зв'язків – "Якщо вони не будуть дотримані, Комісія тимчасово призупинить або скасує виплату".


                         



Коментарі