Економіка України
Подобається

Міністр повідомив про новий транш від МВФ

04/06/2018
Міністр повідомив про новий транш від МВФ

Україна зможе домовитись про черговий транш від Міжнародного валютного фонду. Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Нагадаємо, що МВФ почав виділяти Україні кошти з 1994 у рамках чотирьох програм: Stand by, «Механізм фінансування системних перетворень», «Механізм розширеного фінансування» та «Попереджувальний stand by».  В червні цього року, уряд розраховує отримати $1,9 млрд від МВФ.

Популярне: Данилюк зробив гучну заяву щодо підвищення мінімальної зарплати

«Моя оцінка – вдасться… Ми повинні це зробити протягом червня, тому що без цього ми не зможемо залучити на зовнішніх ринках необхідний фінансовий ресурс для фінансування бюджету. Ми планували ще в першому кварталі залучити більше $2 млрд. Прожили 5 міcяців без цього фінансування, але далі буде набагато складніше", — розповідає міністр.

Він повідомив, що бюджет на 2018 рік формувався на базі того, що Україна залишатиметься в програмі МВФ, а закон про Антикорупційний суд мав бути прийнятий ще до кінця 2017 року. За такий бюджет голосувала Верховна рада.

«Без МВФ нам значні видатки доведеться зупиняти… Якщо немає МВФ — секвестр неминучий", — підкреслив Данилюк.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!


                         



Коментарі