Технології
Подобається

Українці можуть забути про касові апарати, потрібен лише телефон!

01/06/2018
Українці можуть забути про касові апарати, потрібен лише телефон!

Міністерство фінансів України розробило правила, які спрощують використання касових апаратів. Про повідомила прес-служба відомства.

Згідно з цими правилами, для реєстрації розрахунків можна буде використовувати мобільні телефони, планшети, ноутбуки та інші засоби комунікації.

"Пілотний проект дозволить дослідити інноваційні розробки в сфері реєстрації розрахункових операцій (РРО) і досліджувати застосування новітніх моделей РРО. Проект дозволить розширити перелік наявних моделей і функцій, зможе демонополізувати ринок РРО, спростити умови для використання РРО, зменшити витрати на їх придбання, стимулювати підприємців до застосування РРО", – зазначають в Мінфіні.

Популярне: “Якщо сім’я перебуває у складних життєвих обставинах і…”: Хто за новими правилами зможе отримати субсидію

Крім того, напрацьований проект постанови "Про внесення змін до порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій", який запроваджує механізм обміну інформацією в електронному вигляді при введенні в експлуатацію, технічне обслуговування і ремонт РРО через центри сервісного обслуговування.

Уточнюється, що відповідні проекти Мінфіну винесуть на розгляд уряду наступного тижня, 4-8 червня.

Нагадаємо, починаючи з травня 2017 року всі магазини (зареєстровані за спрощеною системою оподаткування та інтернет-магазини), повинні продавати побутові товари та електроніку через касовий апарат. До переліку продукції, яку потрібно продавати виключно через РРО, потрапили понад 300 товарів: холодильники, плити, насоси, котли, кондиціонери, пральні машини, пилососи, бойлери, принтери, сканери, ноутбуки, телефони, колонки і навіть електронні книги з зовнішніми жорсткими дисками.

Крім того, Кабінет міністрів пропонує зобов'язати всіх суб'єктів господарювання, в тому числі платників єдиного податку, встановити платіжні термінали.


                         



Коментарі