Головні Новини
Подобається

“Хочуть мені надіти це на голову”: Гройсман емоційно висловився про ціну на газ

18/05/2018
“Хочуть мені надіти це на голову”: Гройсман емоційно висловився про ціну на газ

Уряд думає над тим, як виконати вимогу Міжнародного валютного фонду про приведення цін на газ для населення до ринкового рівня і одночасно врахувати платоспроможність населення. 

Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, виступаючи у Верховній Раді. 

"Так, ці зобов'язання (щодо приведення цін на газ до ринкового рівня) є, і я вам сказав про те, що ми думаємо, як вийти з цієї ситуації", – сказав прем'єр.

За його словами, рішення про різке підвищення цін на газ може бути використано для дискредитації уряду.

"Я знаю, що є багато людей, які хочуть мені надіти це на голову, щоб сказати: ось, Гройсман в цьому винен, але не Гройсман в цьому винен і не українці, винна ситуація сьогодні, з якої ми повинні знайти правильний вихід", – сказав прем'єр.

Також він зазначив, що курс уряду на енергонезалежність в майбутньому дозволить уникнути постійного підвищення цін через прив'язку до імпортного паритету.

Популярне:Як зміниться податок на нерухомість у 2018 році? Нововведення про які потрібно знати

"Дійсно, це зобов'язання України, щоб вирівняти імпортний паритет, але мій курс, як прем'єр-міністра, лежить в тому, щоб зробити Україну енергонезавісмой країною, щоб ми не купували газ за кордоном. Я вам хочу сказати, що в цьому році державна компанія "Укргазвидобування" добуде рекордні понад 16 млрд куб. м газу ", – заявив прем'єр.

Нагадаємо, що 17 травня в Міжнародному валютному фонді знову нагадали, що ціни на газ в Україні повинні стати ринковими, а найбільш вразливі домогосподарства повинні бути захищені субсидіями.


                         



Коментарі