Головні Новини
Подобається

“Спливає дія закону і продовжувати поки не думають “: українців позбавлять можливості купувати недорогі автомобілі із-за кордону

16/05/2018
“Спливає дія закону і продовжувати поки не думають “: українців позбавлять можливості купувати недорогі автомобілі із-за кордону

У грудні 2018 року спливає дія закону, який встановлює пільгові ставки акцизу для імпортних б/у автомобілів і продовжувати його нардепи поки не думають.

Українців позбавляють права їздити на якісних і недорогих автомобілях з Європи і США. Так вважає депутат Верховної Ради України від Блоку Петра Порошенка Роберт Горват, передають Коментарии.ua.

Політик нагадав, що в грудні 2018 року спливає дія закону №3251, який встановлює пільгові ставки акцизу для імпортних б/у автомобілів. Якщо його дія не буде продовжена на 2019 рік або на постійній основі, десятки тисяч українських сімей будуть позбавлені можливості легально придбати за кордоном якісний автомобіль і недорого поставити його на українську реєстрацію відповідно до вимог законодавства.

За словами нардепа, парламент може продовжити дію закону №3251 на наступні роки.

Ініціатор законопроекту Роберт Горват зазначає, що внаслідок дії встановлених законом акцизних ставок в Україні офіційно було розмитнено 80 тис. б/у автомобілів, а дохід державного бюджету від процедури їх розмитнення склав 5,4 млрд гривень. Горват зазначив, що парламент, швидше за все, повернеться до розгляду цього закону в 2018 році, оскільки його дія закінчується в грудні 2018 року.

– Думаю, цей закон можна продовжити ще на пару років, – зазначив Горват.

Нагадаємо, 24 квітня в базі петицій була розміщена петиція щодо закріплення в законодавстві постійних ставок акцизного збору, які були затверджені законом 1389-19 (проект 3251 від 07.10.2015). На думку авторів петиції, продовження дії закону допоможе тисячам українських сімей придбати для себе і своїх дітей сучасне, добре укомплектоване, бюджетне авто за доступною ціною, не кажучи вже про поповнення державного бюджету на суму приблизно $200 млн на рік за рахунок сплати всіх необхідних платежів при ввезенні авто.

Популярне: Гройсман розповів, які зміни чекають на вчительську зарплату

Як раніше повідомлялося, закон про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ Перехідні положення Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів (проект 3251) зменшив ставки акцизного збору на б/у від 2 до 28 разів. Тобто, ставки на момент його дії (з серпня 2016 року до 31.12.2018 року) становлять до 0,2 євро максимум за 1 куб. см об’єму двигуна, в залежності від виду автотранспорту, що дозволяє українцям вигідно ввозити і реєструвати офіційно імпортні б/у автомобілі.


                         



Коментарі