Економіка України
Подобається

“Місцеві влади України компенсують частину…”: Дізнайтесь які області беруть участь у державній програмі

10/05/2018
“Місцеві влади України компенсують частину…”: Дізнайтесь які області беруть участь у державній програмі

У декількох областях України діє програма компенсації частини вартості сонячних електростанцій для домогосподарств.

Про це повідомив в ефірі «Громадського радіо» директор Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко, передає прес-служба уряду.

Популярне: Кабінет міністрів затвердив список держпідприємств, які готують для продажу

«У Житомирській області діє регіональна програма, за якою з обласного бюджету відшкодовується 20% вартості або суми кредиту на купівлю сонячної станції. У Тернопільській області також компенсують 20% суми кредиту на сонячні панелі», — підкреслив Шафаренко.

За його словами подібні програми діють у Вінницькій та Львівській областях, де з обласного бюджету покривають відповідно 15% та 10% вартості сонячної електростанції.

Вироблена домогосподарствами надлишкова енергія буде продаватись в мережу за так званим зеленим тарифом. Тому в уряді переконані, що ініціатива стимулювання переходу на альтернативні джерела енергії буде популярною серед українців.

Раніше в Ощадбанку анонсували нову кредитну програму на встановлення домогосподарствами сонячних електростанцій.

З початку 2018 року кількість сонячних електростанцій в Україні зросла на 13%. Так, за даними Кабміну, за січень-березень 2018 року в Україні ввели в експлуатацію стільки ж сонячних електростанцій, скільки за половину 2017 року.

Раніше в уряді анонсували будівництво сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні. Там вважають, що зможуть перетворити зону відчуження на «найбільш інноваційний майданчик у світі».
 


                         



Коментарі