Головні Новини
Подобається

Експерти розповіли чому “падають” ціни на квартири

21/04/2018
Експерти розповіли чому “падають” ціни на квартири

Квадратний метр в «однушці» на вторинному ринку Києва вже опустився нижче тисячі доларів. Нацбанк ще кілька місяців тому назвав ціни на житло в Україні «критично низькими».

Проте вартість вторинного житла продовжила падати. Так, за даними експертів Adress.ua і дослідницької групи Colliers International, в березні 2018 року ціна квартир на вторинному ринку Києва склала тисячі двадцять дві дол. за кв. м.

Це на 2,4% нижче лютневого значення, – передає Сегодня.

Ціни на однокімнатні квартири при цьому знизилися на 1,9% – до 974 дол. за кв. м. Двокімнатні і трикімнатні квартири подешевшали на 2,8% і 2,2% відповідно. Медіанна ціна 4-х і більше кімнатних квартир впала на 0,5%, до тисяча триста дев'яносто дев'ять дол. за кв. м.

При цьому найбільше в продажу двокімнатних квартир. На другому місці за кількістю пропозицію – «одинички».

Популярне:До уваги батьків! Дітей прийматимуть в перший клас шляхом жеребу

«Ринок вторинної нерухомості Києва в березні 2018 року продовжував демонструвати високу динаміку цінової корекції. Незважаючи на стабілізацію і навіть зміцнення курсу національної валюти в першому кварталі року, інші чинники, що впливають на ринок і його цінові показники, залишалися недостатніми для зміни довгострокового тренда », – пояснили фахівці.

Експерти підкреслюють, що відтік економічно активного населення за кордон, а також рекордну пропозицію кількості квартир на первинному ринку сприяють триваючому зниженню цін на «вторинку».

\


                         



Коментарі