“Навіть створили препарат”: Вчені знайшли ліки від раку у хворих іншою смертельною хворобою

13/02/2018
“Навіть створили препарат”: Вчені знайшли ліки від раку у хворих іншою смертельною хворобою

Сенсаційне відкриття зробили вчені з Північно-Західного університету в США. Вони виявили, що у смертельно хворих людей, які страждають від хореї Хантінгтона, ризик онкології знижується на 80%.

Хорея Хантінгтона – генетичне захворювання нервової системи, воно невиліковне і веде до смерті через 15-20 років після появи перших симптомів. Виявилося, що пухлинні клітини чутливі до дефектної форми білка хантінгтіна, який також викликає загибель нервових клітин.

Фахівці створили препарат на основі даної речовини і протестували на мишах. Досліди показали, що доставка хантінгтона в пухлинні тканини яєчників значно уповільнює ріст пухлини без побічних ефектів.При цьому онкологічне захворювання не розвивало стійкість до цього типу лікування. Крім того, засіб було успішно випробувано на інших типах злоякісних пухлин, у тому числі мозку, легенях, молочної та передміхурової залоз, печінки, шкіри і товстої кишки.

Раніше вчені з Онкологічного центру в Джорджтауні (США) відкрили безпечний для організму засіб проти онкології. Вони з'ясували, що поєднання певних препаратів дозволяє успішно боротися з агресивним раком.

Популярне:“Сумна статистика”: дізнайтеся як купити якісний автомобіль

Їхні російські колеги з Нижньогородського державного університету (НГУ) розкрили протиракові властивості отрути бджіл. Вони створили препарат, який пригнічує ріст ряду онкологічних клітин. Біолог з Інституту біології та біомедицини НГУ Ганна Дерюгіна розповіла, що ліки містять наночастинки отрути бджіл, золота і хітозан.


                         



Коментарі