Махінації
Подобається

“Через підозрілі…”: НБУ розпочало перевірку зарплат журналістів 1+1

09/02/2018
“Через підозрілі…”: НБУ розпочало перевірку зарплат журналістів 1+1

Журналісти 1+1 Media заявили, що у їхньому розпорядженні опинився запит НБУ, адресований в. о. Голови правління ПриватБанку з проханням про розкриття інформації про рух по банківських рахунках топ-менеджерів, журналістів та ведучих 1+1 Media, а також незалежного продакшену, який виробляє частину контенту для їхньої медіагрупи.

Співробітники 1+1 Media розглядають цей запит, як прямий тиск і спроби політичного переслідування напередодні виборів.

“Ми вкрай стурбовані цим документом і бажанням Нацбанку отримати доступ до банківської таємниці декількох десятків співробітників 1+1 Media. Більше того, у нас є низка запитань”, – написали журналісти.

1. Відколи банківська таємниця перестала стосуватися співробітників нашої медіа-групи?

2. Якщо ця інформація, як останнім часом прийнято у НБУ, стосується розслідувань щодо ПриватБанка, чи відправлені відповідні запити за низкою інших компаній і клієнтів банку?

3. Чи закінчена вже робота щодо е-декларування всіх українських чиновників, щоб у держорганізацій був час займатися фінансовими операціями журналістів, ведучих і менеджерів медіа-організацій?

4. Хто є ініціатором запиту та чи можна вважати це наступним кроком після спроби не видати каналу ліцензію минулого року, спроби звинуватити в держзраді провідного каналу цього року, а також загрози виселення телецентру з офісу на Кирилівській?

“Сподіваємося отримати відповіді найближчим часом, офіційні запити надіслані у відповідні організації”, – підсумували у 1+1 Media.

Популярне:“27 тис. грн і…”: Чехи зробили неочікуваний сюрприз для українських заробітчан

Нагадаємо, суддя Печерського райсуду столиці дав добро слідчим Генпрокуратури провести обшук у будівлі, де знаходиться один з найбільших медіахолдингів України “1+1 Media”. Слідчі процедури пройдуть у справі про розкрадання коштів у Приватбанку.

Згодом Печерський районний суд міста Києва по справі ПриватБанку ухвалив накласти арешт на центральний офіс медіахолдингу “1+1”, а також на приміщення заводу “Біола”, літак Boeing 767 та інше майно.


                         



Коментарі