Економіка України
Подобається

Борги все ще не погашені: Мінфін пояснив, як розблокувати виплату субсидій

08/02/2018
Борги все ще не погашені: Мінфін пояснив, як розблокувати виплату субсидій

Державне казначейство за станом на 7 лютого перерахувало на рахунки керуючих компаній – ОСББ і ЖБК – 50% боргу по пільгах за 2017 рік. Загальна сума склала 325,6 млн грн.

"Іншим ОСББ та ЖБК для отримання коштів необхідно активізувати роботу з територіальними управліннями соціального захисту населення", – підкреслюють у Мінфіні.

У той же час, за інформацією столичних управлінь соцзахисту, борги перед ОСББ, які мають власні котельні, все ще не погашені.

Як повідомлялося, в кінці січня управління соціального захисту почали розсилати ОСББ і ЖБК листи з вимогою негайно відкрити в Казначействі рахунки зі спеціальним режимом використання окремо по кожному виду послуг ЖКГ. За рішенням Мінфіну, на ці рахунки планувалося відшкодовувати субсидії і пільги виключно для оплати енергоносіїв та води. При практичній реалізації такого сценарію ОСББ і ЖБК з великим відсотком пільговиків і субсідіантов не змогли б виплачувати зарплати своїм штатним співробітникам, закуповувати необхідні матеріали і проводити ремонти.

Популярне: Гривня стрімко дешевшає: Дізнайтесь свіжий курс на сьогодні

Як повідомляло міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розрахунок субсидій по всій Україні зупинився через новий механізм, який Мінфін ввів з січня. Пізніше Мінфін запевнив, що технічні проблеми вирішені, а Казначейство отримало роз'яснення.

У Мінфіні також зазначили, що почався процес підготовки до другого етапу введення монетизації пільг і субсидій. На цьому етапі монетизації розрахунки з ОСББ і ЖБК будуть здійснюватися через рахунки, відкриті в установах банків, а з бюджетними установами – через спеціальні реєстраційні рахунки, відкриті в органах казначейства.

 


                         



Коментарі