Головні Новини
Подобається

Як розвиватиметься ринок житла – прогноз експерта

03/02/2018
Як розвиватиметься ринок житла – прогноз експерта

Незважаючи на всі інформаційні старання «експертів», можна сказати, що для ринку первинної житлової нерухомості 2017 рік був непоганим, з'явилася велика кількість нових цікавих житлових проектів з прекрасною архітектурою, концепцією і енергоефективними рішеннями.

Популярне: “А куди тепер звертатись?” – Управління Пенсійного фонду ліквідують

Таку думку висловила директор City Development Solutions Ярослава Чапко.

«Покупцеві стає цікаво вибирати, розбиратися в особливостях того чи іншого житла. Житловий комплекс перестає бути просто місцем, куди приходять ночувати. В основу нових проектів лягає сім'я як основна цінність. Продумується планування квартири, дозвілля жителів. Безумовно, все відразу добре не буває, ринку є ще над чим попрацювати: і з точки зору виконання заявлених концепцій, і з точки зору якості будівельних робіт », – сказала вона.

Однак, за словами експерта, можна з упевненістю сказати, що ринок виходить на новий виток розвитку, коли швидкість реагування девелоперів на купівельні переваги значно зростає і визначає конкурентоспроможність проекту.

«Що ж стосується улюбленої теми« експертів »щодо обвалу і затоварення ринку, тут, звичайно, я б порадила скептикам провести невеликі польові дослідження і спробувати придбати 1-кімнатну квартиру в бюджетних новобудовах. Сьогодні на продаж пропонуються квартири, які будуть побудовані в 2019-2020 роках. Звичайно, ризики недобудови в українських реаліях завжди були і залишаються навіть при найкращому сценарії розвитку ринку. Але, критичною маси квартир на ринку немає. І навряд чи вона з'явиться, так як девелопери в ручному режимі регулюють розвиток проектів, грунтуючись на статистиці продажів, за рахунок яких переважно і фінансується будівництво », – додала Ярослава Чапко.


                         



Коментарі