Економіка України
Подобається

Ціни можуть зрости: чому і коли підвищаться тарифи на газ

03/02/2018
Ціни можуть зрости: чому і коли підвищаться тарифи на газ

В Україні, якщо перерахувати вартість газу за чинним постановою Кабміну № 187, може вирости на 62%, при цьому Міненерго розробило альтернативний проект, які передбачає підвищення всього на 8-14%.

Популярне: “А куди тепер звертатись?” – Управління Пенсійного фонду ліквідують

За словами близького до переговорного процесу з МВФ джерела, міжнародні кредитори наполягають на виконанні вже чинного документа – № 187. Саме ця постанова зазначено в підписаному з Україною меморандумі. Згідно з документом, уряд мав підвищити ціни ще в жовтні минулого року, проте рішення відклали.

Зараз розробляється кілька проектів. Розглядається варіант не враховувати у формулі транспортування, змінити розрахунковий період, за який враховуються ціни на німецькому хабі .

У той же час видання «Українські новини» опублікували розрахунки Міністерства фінансів, згідно якому блакитне паливо в Україні має подорожчати в 1,6 рази. Такі підрахунки зробили з урахуванням зростання цін на імпортне паливо, девальвації гривні і т. Д.

З огляду на, що українська влада має намір продовжити співпрацю з МВФ, тариф на газ так чи інакше доведеться переглянути. І якщо діюча постанова не переглянуть, то вже в кінці опалювального сезону чиновники повинні будуть перерахувати вартість газу.

 


                         



Коментарі