Економіка України
Подобається

Гройсман зробив гучну заяву: дізнайтеся, кому з українців чекати підвищення зарплати

02/02/2018
Гройсман зробив гучну заяву: дізнайтеся, кому з українців чекати підвищення зарплати

За словами прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, у 2018 році зросте заробітна плата працівників сфери легкої промисловості.

Гройсман анонсував підвищення зарплати у цій сфері на 30 відсотків.

Крім того він сказав, що у легкій промисловості працює 80 тис. українців. Рівень їхньої заробітної плати становить 70 відсотків від середньої по промисловості. Таким чином, вони отримують на 30 відсотків менше.

Популярне: Долар і євро трохи здорожчають: офіційний курс валют на 2 лютого

Примітно, що основними працівниками цієї сфери – до 75 відсотків, є жінки. Відтак можна констатувати дискримінацію по зарплаті за гендерною ознакою.

Нагадаємо, нещодавно Уряд ухвалив рішення щодо підвищення заробітної плати вчителям. Як повідомив Володимир Гройсман, в середньому освітяни отримуватимуть на 1,5 тисяч гривень більше, ніж раніше. Зарплату вчителів мають підвищити на 25 відсотків. Разом із тим, надбавка за престижність становитиме 20 відсотків для всіх вчителів. Кращі вчителі отримуватимуть надбавку на рівні 30 відсотків. За словами Гройсмана, у 2018 році середня заробітна плата вчителя становитиме від 6500 до 8500 гривень.

Нагадаємо також, раніше Гройсман анонсував, що у 2018 році, середня заробітна плата українців може сягнути 10 тисяч гривень.

До слова, за даними двох міжнародних компаній, які займалися дослідженням ринку заробітних плат на ринку України у 2016 році, середньоринковий рівень фіксованої зарплати голів правлінь банків України в 2016 році становив близько 500 тис. гривень на місяць.

Крім того, за словами прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, він вважає за доцільне скасування обов’язкового використання касових апаратів у сфері торгівлі. Гройсман виступив за зруйнування “монополії касових апаратів”. Замість того, щоб змушувати представників бізнесу витрачати непомірні гроші, Гройсман пропонує вести облік продажів за допомогою гаджетів. Крім того, прем’єр-міністр наголосив на тому, що надмірне регулювання шкодить бізнес-клімату.

 


                         



Коментарі