Технології
Подобається

SpaceX планує запустити ракету Falcon Heavy 6 лютого

29/01/2018
SpaceX планує запустити ракету Falcon Heavy 6 лютого

Компанія SpaceX 6 лютого планує провести запуск важкої ракети-носія Falcon Heavy.

Про це в своєму Twitter повідомив засновник і глава компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск.

Маск повідомив, що компанія планує запустити нову ракету 6 лютого з розташованого на острові Мерріт космічного центру імені Кеннеді, зі стартового майданчика LC-39A.

25 січня SpaceX провела перші статичні вогневі випробування ракети Falcon Heavy.

До цього компанія пропалювала три сегменти першого ступеня тільки окремо. В якості бічних прискорювачів у ракеті використовуються перші щаблі ракет Falcon 9, посаджені після запусків у 2016 році.

SpaceX кілька років розробляє ракету-носій Falcon Heavy. Вона заснована на ракеті Falcon 9, але в якості першого ступеня використовує не одну, а три секції, аналогічні першому щаблю Falcon 9.

Як і у випадку з більш легкою ракетою, перший ступінь може бути використаний повторно: бічні прискорювачі будуть повертатися на стартовий майданчик, а центральний буде сідати на плаваючу платформу.

Falcon Heavy повинна стати ракетою з найбільшим корисним навантаженням – до 64 тонн на низьку опорну орбіту.

Для порівняння, на даний момент найважче корисне навантаження може виводити Delta IV, яка здатна доставляти на низьку опорну орбіту до 29 тонн.

Популярне: "Мінімалку" збільшать ще на 500 гривень: Стало відомо, коли українці отримають підвищення

У 2017 році SpaceX приступила до підготовки ракети до першого випробувального запуску. На початку травня фахівці провели вогневі випробування центральної секції першого ступеня, а в кінці протестували її бічний прискорювач.

У грудні засновник компанії Ілон Маск опублікував перші фотографії практично готової Falcon Heavy, на якій не було встановлено тільки головну частину, а в січні SpaceX опублікувала запис повністю зібраної ракети на стартовому майданчику космодрому на мисі Канаверал.

Тепер компанія завершила один з останніх етапів підготовки до першого запуску. Компанія провела вогняні випробування всіх трьох сегментів першого ступеня зібраної Falcon Heavy, а не окремих компонентів.

В ході "пропалювання" були перевірені всі 27 двигунів Merlin першого ступеня.

За результатами випробувань компанія повинна прийняти рішення щодо першого запуску, який був попередньо призначений на січень 2018 року.

Нагадаємо, під час першого запуску Falcon Heavy буде використовуватися досить незвичайне корисне навантаження. Ракета повинна вивести на орбіту Марса особистий електромобіль Ілона Маска Tesla Roadster вишневого кольору. На її борту буде грати Space Oddity Девіда Боуї.


                         



Коментарі