Головні Новини
Подобається

Система великих штрафів: водіям зроблять поблажки щодо обмеження швидкості

22/01/2018
Система великих штрафів: водіям зроблять поблажки щодо обмеження швидкості

У Київській міській державній адміністрації обережно ставляться до ініціативи збільшення максимально дозволеної швидкості на окремих вулицях. Таку думку висловив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Я вважаю, що зниження швидкості – це дуже позитивний крок. Адже більшість травматичних і смертельних випадків відбуваються на дорогах Києва саме через недотримання швидкісного режиму. Водії дуже безтурботні, а це може коштувати не лише здоров’я, а й їх життя, і життя інших учасників дорожнього руху. Тому в цілому я підтримую такий крок. Разом з тим, у нас зареєстрована петиція про ймовірне збільшення дозволеної швидкості на окремих вулицях», – вважає заступник голови КМДА.

Популярне: В Україні почали по-новому оформлювати спадок: що треба знати?

Він переконаний, що разом з врегулюванням швидкісного режиму потрібно працювати над підвищенням рівня культури і особистою відповідальністю водіїв.

«Коли закон буде працювати однаково для всіх, і ми відійдемо від принципу «дзвінка другу», коли ми будемо розуміти, що кожен, незалежно від статусу чи інших вихідних даних, може і повинен бути притягнутий до відповідальності – тільки тоді матимемо порядок на вулицях. Система великих штрафів, на мою думку, – дієвий інструмент, який вже довів свою ефективність в ряді країн. Однак, знову ж таки, підхід повинен бути комплексний і містити створення умов, роз’яснення і відповідальність. Спільними зусиллями ми можемо цього досягти», – переконаний Давтян.

 


                         



Коментарі