Технології
Подобається

Подбайте про власну безпеку: 9 з 10 користувачів можуть стати жертвами хакерів

21/01/2018
Подбайте про власну безпеку: 9 з 10 користувачів можуть стати жертвами хакерів

Людство входить у цифрову епоху. 

Смартфони і бази великих даних все більше інтегруються в наше життя. Це дає нам масу нових можливостей. Але в той же час це робить нас більш вразливими. Втрата контролю за поштою або цілим смартфоном може позбавити людину всіх її заощаджень, роботи, а іноді і відносин. При цьому, як повідомляють російські ЗМІ, більшість користувачів все так само недбало ставляться до питань власної цифрової безпеки.

Західні експерти повідомили, що приблизно 90 відсотків користувачів інтернету ігнорують ключові функції безпеки Google. Саме через це зловмисники отримують можливість викрадати дані з комп'ютера або портативних пристроїв. Експерти розповіли, що найбільш ефективною в сучасному світі є двохетапна авторизація.

Популярне: В Україні почали по-новому оформлювати спадок: що треба знати?

У Google є можливість включити її, однак до її використання вдаються лише 10 відсотків користувачів. Всі інші застосовують один пароль, що складається з нескладної комбінації букв і цифр. Влітку 2016-го пошуковик зробив двофакторну авторизацію спрощеною, проте рейтинги її використання залишилися на одному рівні. Фахівці вважають, що застосування технології дасть можливість захиститися від інтернет-піратів і вірусних програм.

 


                         



Коментарі