Головні Новини
Подобається

Нові правила оплати комунальних послуг: що треба знати?

21/01/2018
Нові правила оплати комунальних послуг: що треба знати?

Закон підвищить рівень захисту прав споживачів природного газу, використаний газ не будуть розбивати на всіх мешканців. Президент Петро Порошенко схвалив зміни до закону «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», яким дозволяється не встановлювати загальнобудинкові лічильники природного газу без згоди мешканців.

Популярне: Євро побив рекорд: оприлюднено новий курс валют в Україні

Закон удосконалює принципи комерційного обліку природного газу, регулює питання встановлення лічильників, зокрема в багатоквартирних будинках. Очікується, що прийняття документа підвищить рівень захисту прав споживачів природного газу.

Нагадаємо, 21 грудня Верховна Рада заборонила встановлювати загальнобудинкові лічильники газу в будинках українців. Тепер до 2021 року люди зможуть безкоштовно встановити лічильники газу в своїх квартирах.

Планувалося, що вже з січня в будинках, де немає поквартирних лічильників, газівники встановлять загальнобудинкові. І все використані куби палива збиралися ділити на всіх мешканців порівну. Це, на думку Радикальної партії, призвело б до космічних сум у платіжках.

Влітку 2017 року Україна також був підписаний закон про обов'язкове встановлення лічильників на тепло і воду. Цей документ визначає правові, економічні та організаційні основи забезпечення комерційного, в тому числі розподільного, обліку послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання.


                         



Коментарі