Економіка України
Подобається

Нові правила на митниці: Яку суму доведеться викласти українцям перетинаючи кордон

12/01/2018
Нові правила на митниці: Яку суму доведеться викласти українцям перетинаючи кордон

В Україні з січня 2018 року змінилися правила оподаткування товарів, що ввозяться фізичними особами на митну територію в ручній поклажі та в супроводжуваному багажу через автомобільні та залізничні пункти пропуску

Про це в Facebook повідомляє Державна фіскальна служба.

Не обкладаються податком на додану вартість операції з ввезення товарів, сумарна вартість яких не перевищує 500 євро та загальною вагою не більше 50 кг. При цьому фізособа має бути відсутньою в Україні більше 24 годин і в'їжджати на територію країни не частіше одного разу протягом 72 годин.

 

Популярне: "Порадили відмовитися від субсидії, якщо…": В уряді дали пояснення щодо використання державної допомоги

Однак, якщо фізособа відсутня в Україні менше 24 годин або в'їжджає на територію країни частіше одного разу протягом 72 годин, то ПДВ не обкладатимуться товари, сумарна вартість яких не перевищує 50 євро. Також загальна вага продукції, що ввозиться не повинна перевищувати 50 кг.

Не змінилися правила оподаткування товарів, що ввозяться через повітряні пункти пропуску на державному кордоні України, де безмитний поріг становить 1000 євро.

 

Я часто їжджу закуповуватися, як тепер поводитись?

По суті, у вас залишається дві опції.

Варіант перший, який дозволяє завозити більше: їздити не частіше, ніж раз у три дні, і перебувати на території Польщі (Угорщини, Румунії, Словаччини, Білорусі і т. д.) не менше доби (доведеться десь заночувати). У такому випадку ви можете провезти в Україну товарів на 500 євро без сплати податків.

Варіант другий, гірший: ви можете їздити закордон хоч кілька разів на день і повертатись коли заманеться, але у такому випадку без сплати податків можна провезти товарів лише на 50 євро за раз. Однак при другому перетині кордону і всіх наступних доведеться додатково сплачувати мито у 10%.

Якщо ви їдете скуповуватися сім'єю, то все це розраховується на кожну людину окремо. Тобто дві людини можуть провезти без оподаткування товарів на 1000 євро, три – на 1500 євро і так далі.


                         



Коментарі