Економіка України
Подобається

“Якщо вони більш як 60 днів…”: Стало відомо, у яких випадках українцям заморозять пенсії

26/12/2017
“Якщо вони більш як 60 днів…”: Стало відомо, у яких випадках українцям заморозять пенсії

Глава Мінсоцполітики Андрій Рева заявив, що пенсіонерам-переселенцям з Донбасу можуть заморозити виплати, якщо вони більш як 60 днів не перебувають на підконтрольній Києву території.

«Є норма закону про статус внутрішньо переміщених осіб, де написано, що такий статус особа може втратити, якщо вона більш як 60 днів не перебуває на підконтрольній Україні території, а в окремих випадках — 90 днів. Тому, щоб люди не втрачали цей статус, вони повинні дотримуватися цієї норми закону», — заявив Рева.

Водночас чиновник зауважив, що правило може бути скасоване, якщо дана норма буде змінена у відповідному законі.

Популярне: Курс вражає: Гривня опустилася до нового мінімуму

«Якщо в іншому законі, про який я зараз кажу, ця норма буде змінена, тоді буде змінено саме це правило. Подібні зміни — це досить тонка матерія. Не від хорошого життя вводилися багато норм, що стосуються непідконтрольних територій України. Міністерство соціальної політики не було суб’єктом ініціатив попереднього закону, відповідно, воно не є суб’єктом, який повинен вносити пропозиції щодо змін у цьому законі», — констатував міністр.

Нагадаємо, раніше Рева заявив, що українським пенсіонерам доведеться обирати між пенсією і зарплатою. Мовляв, таке правило нібито працює в багатьох країнах, і пригрозив роботодавцям, які будуть неофіційно приймати на роботу пенсіонерів, штрафами в 100 “мінімалок”, тобто 320 тисяч гривень.

Розмір соціальних виплат цілком залежить від рівня прожиткового мінімуму. З 1 грудня 2017 року для середнього громадянина він становить 1700 гривень, для непрацездатних осіб – 1373 гривні. Тому мінімальна пенсія теж буде зростати відповідно до підвищення мінімального прожиткового мінімуму для певної соціальної групи. Після проведення пенсійної реформи суму виплат підняли до 1373 гривень. 


                         



Коментарі