Економіка України
Подобається

Портова інфраструктура не задовольняє ніякі стандарти: Проект модернізації українських портів

14/12/2017
Портова інфраструктура не задовольняє ніякі стандарти: Проект модернізації українських портів

14 грудня у посольстві Литви в Україні був представлений проект інвестицій в Херсонський і Скадовський порти.

Проект передбачає створення державно-приватного партнерства між групою компаній "Співдружність", ДП "Херсонський морський торговельний порт" та ДП "Скадовський морський порт".

– Проект заснований на реконструкції двох портів: Херсонського і Скадовського. У кожного з них є своя унікальність. Кожен порт укладається в якусь логічну систему щодо Нового шовкового шляху і транспортних коридорів, і можливостей кожного з наших партнерів, – заявив заступник голови Херсонської ОДА Олександр Адамчик.

Популярне: Дізнайтесь вже сьогодні! Як трудовий стаж вплине на розмір ваших пенсій

Розробка проекту проводилася з 2014 року за участю литовських експертів, які раніше працювали над модернізацією порту в Клайпеді, а також мерії Херсона.

За словами мера Херсона Володимира Миколаєнко, зараз вкрай важливо залучити кошти для модернізації існуючої портової інфраструктури, так як наявна не задовольняє ніякі стандарти.

– З кожним роком у нас погіршується ситуація з Херсонським морським портом. При цьому нас турбує не стільки товарообіг, скільки екологія. Вантажі перевалюються відкритим способом, це і паливо, і зернові, що не сприяє поліпшенню екології міста.

Автори проекту готові вкласти в нього сумарно близько 34 млн доларів, що може збільшити обсяги перевалок вантажів в 4 рази.


                         



Коментарі