Економіка України
Подобається

Терміново! Нацбанк вилучає з обігу купюри номіналом 200 і 500 грн

09/11/2017
Терміново! Нацбанк вилучає з обігу купюри номіналом 200 і 500 грн

Департамент грошового обігу України зіткнувся з новим видом фальшивомонетництва. Вилучати з обігу будуть неплатіжні купюри номіналами 200 гривень зразка 2007 року і 500 гривень зразка 2006 року. Банкноти були витончено підроблені спритним шахраєм.

Все неплатіжні банкноти складені з шести частин від різних справжніх банкнот (площею менше 55% від первісної площі) і склеєні прозорою клейкою стрічкою. Серійні номери на неплатіжних банкнотах вирізані.

Популярне: Різні сценарії прогнозують українській гривні

"Зазначені неплатіжні банкноти виявлені банками в Івано-Франківській області під час проведення інкасації терміналів самообслуговування", – йдеться в сообщеніі.Кроме того, в департаменті відзначили, що обставини вилучення і характер пошкодження цих банкнот свідчать про шахрайські дії невстановленої особи – говориться про зарахування на рахунки через термінали самообслуговування неплатіжних банкнот.

 

При цьому платіжні пошкоджені банкноти, позначені на схемі номерами 1, 2, 3, 4, 5 і 6, зловмисник, швидше за все, попередньо обмінює в банках як значно зношені на загальних підставах.

 


                         



Коментарі