Головні Новини
Подобається

“Буковель”, “1+1” і літаки МАУ: стало відомо про масовий продаж активів “ПриватБанку”

21/10/2017
“Буковель”, “1+1” і літаки МАУ: стало відомо про масовий продаж активів “ПриватБанку”

Націоналізований ПриватБанк повинен виставити на продаж гірськолижний курорт "Буковель", будівлю телеканалу "1+1" у Києві і літаки авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ).  

Популярне: Медична реформа: депутат оприлюднила прайс-лист для медичних установ

Про це повідомила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова. За її словами, ці активи є непрофільними для "Привату" і він не здатний ними управляти ефективно.

"У минулому році при виконанні першого етапу докапіталізації частина активів була взята на баланс банку в рахунок погашення кредитної заборгованості. Серед них – "Буковель", об'єкти нерухомості та літаки МАУ", – повідомила заступник голови НБУ.

Після їхної оцінки та інвентаризації банк, швидше за все, як вважає Рожкова, прийме рішення про продаж.

"Буковель" – один із найскладніших активів, який, де-факто, не підкоряється менеджменту банку. Саме тому його потрібно продавати. У банку немає ні людей, ні компетенції, щоб ним управляти", – зазначила Рожкова.

Водночас Рожкова повідомила, що ні сама авіакомпанія МАУ, ні акції найбільшої нафтовидобувної компанії "Укрнафта" не були заставами по кредитах. Раніше стало відомо, що суд заарештував будівлю студії "1+1".


                         



Коментарі