Економіка України
Подобається

За рік українці накрали в магазинах на велечезну суму

17/10/2017
За рік  українці  накрали в магазинах на велечезну суму

У звичайних магазинах роздрібної торгівлі українці примудрилися за рік вкрасти товарів на суму, що перевищує 1 мільярд гривень.

Популярное: Зміни в схемі нарахування субсидії на індивідуальне опалення

Про це пише автор «Дзеркала тижня» Василь Худицький, передає «Народна правда».

За його словами, по суті краденим є кожен 20-й товар, а всього магазини втрачають 1-1,5% від всього прибутку через крадіжки.

Худицький пише, що молоді люди, наприклад, крадуть, щоб самоствердитися і покуражитися. Але крадуть і респектабельні українці. Хоча, звичайно, левова частка випадків стосується тих громадян, у кого просто немає коштів на покупку продуктів харчування.

Посилаючись на дані компанії Axis і некомерційного партнерства представників роздрібних мереж, автор наводить такі цифри втрат в магазинах: внутрішні крадіжки – 33,3%, зовнішні крадіжки – 32,9%, адміністративні.

помилки – 26,1%, шахрайство постачальників – 7,6 %.

Крім того, Худицький перерахував товари, що користуються найбільшим «попитом» у злодіїв – це невеликі пристосування для гоління, одяг, взуття, сир, ковбаса, овочі, горілка.

Що цікаво, автор також пояснив причину, за якої магазини замовчують про свої втрати – все вони вже закладені в товарі ціни. З іншого боку, як діяти в такій ситуації рітейлери і держава взагалі або не знають, або навмисно закривають очі.

Нагадаємо, в Оболонському районі Києва правоохоронці затримали сімейну пару, яка вкрала з супермаркету вершкового масла на суму у півтори тисячі гривень.

Також нещодавно в Києві вкрали всі урни з недавно відреставрованого бульвару. Невідомі викрали всі сміттєві урни з Каштанового бульвару на столичному проспекті Перемоги.


                         



Коментарі