Економіка України
Подобається

НБУ попросив не хвилюватися через “бюджетний” курс долара вище 30 гривень

19/09/2017
НБУ попросив не хвилюватися через “бюджетний” курс долара вище 30 гривень

Використаний для розрахунків показників держбюджету курс долара є технічним і не повинен сприйматися як прогноз. Про це заявили в Національному банку України (НБУ).

Популярне: Центр Google розробляє машини з автопілотом

"Державний бюджет за юридичною формою – це закон України, а отже, показники, передбачені цим законом, необхідно дотримуватися. Але показник курсу ви не знайдете в тексті закону. Його там і не може бути, оскільки призначення держбюджету – перерозподіл державних коштів. Не більше, не менше", – відзначили в Нацбанку.

Регулятор підкреслює, що обмінний курс державного бюджету – це лише технічний показник, призначений для перерахунку показників доходів і витрат, виражених в іноземній валюті, в гривню.

"У випадку, якщо гривня покаже в наступному році ослаблення значніше, ніж закладено в бюджет, може виникнути необхідність в середині року просити Верховну Раду внести відповідні зміни до держбюджету. Тому логічно, що для уникнення такої ситуації Міністерство фінансів йде шляхом неоптимістичних сценаріїв. Це означає, що уряд підходить до цього показника, як до технічного інструменту", – повідомила прес-служба НБУ


                         



Коментарі