Економіка України
Подобається

Опалювальний сезон під загрозою зриву

16/09/2017
Опалювальний сезон під загрозою зриву

Кібератаки на енергетичну інфраструктуру України можуть мати найсерйозніші наслідки для майбутнього опалювального сезону

 

Таку думку висловив провідний науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень Геннадій Рябцев.

За словами експерта, кібератаки на енергетичну інфраструктуру країни стануть одними з найбільш серйозних ризиків для опалювального сезону 2017-2018 років.

“Я б розглядав ризик, пов’язаний з небезпекою кібервпливу на наші енергосистеми, з чим ми, в принципі, регулярно стикаємося”, – зазначив Рябцев.

Крім того, експерт нагадав, що за останні два роки на об’єкти критичної інфраструктури України було скоєно мінімум три масовані кібератаки.

популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

Йдеться про атаку на ряд українських обленерго 23 грудня 2015 року, злом веб-ресурсів органів державної владі 16 грудня 2016 року і атаку вірусу Petya.А 27 червня 2017 року, в результаті якої постраждала енергетична інфраструктура країни.

“Складається таке враження, що це були тренувальні атаки на предмет з’ясування слабких місць і підготовка до якогось часу” Ч “для якоїсь масованої комплексної кібератаки з одночасним впливом на різні енергосистеми. Перш за все, на об’єднану енергосистему України”, – припустив Рябцев.

За оцінками експерта, в зоні ризику перебувають також газотранспортна система і система технологічного зв’язку.

“Цього не можна виключати, і саме тут криються серйозні ризики”, – підкреслив експерт.


                         



Коментарі