Економіка України
Подобається

Як зберегти субсидію, якщо є борги за комуналку

21/08/2017
Як зберегти субсидію, якщо є борги за комуналку

Ті українці, які втратили субсидії через борги за комуналку, можуть її відновити.

Адвокат Сергій Войченко розповів, як це зробити. Якого б строку не була заборгованість, вона не списується автоматично. Якщо ви не визнаєте борг, можна звернутися до суду з відповідним позовом, щоб застосувати позовну давність, – повідомляє sud.

Застосувати позовну давність можна тільки за заявою особи. Таким чином, борг потрібно або визнати і повернути, або оскаржити в судовому порядку.

Три роки тому уряд запровадив, так званий, перехідний період. Він був введений для того, щоб підтримати населення в умовах зростання тарифів. Тому він дозволяє оформити субсидію навіть в тому випадку, якщо є борги за комуналку. Але в даний час пільговий період закінчився.

Популярне: Це не їдять навіть таргани: які продукти вбивають настрій

У разі, якщо організація-представник послуг подала документи, що підтверджують неоплачену заборгованість заявника за 2008, 2010 і 2013 роки, то житлова субсидія не буде перепризначена, – пояснив співробітник столичного департаменту соцзахисту Максим Бученко.

Чиновник також підкреслив, що боржник має можливість укласти договір реструктуризації – тобто виплачувати борг частинами – і написати заяву на відновлення субсидії.


                         



Коментарі