Без категорії
Подобається

Український уряд по новому регулює ціни на ліки

16/08/2017
Український уряд по новому регулює ціни на ліки

Державне регулювання цін на ліки, внесені до Національного переліку основних лікарських засобів, здійснюється за оновленим переліком

Так, з 1 липня 2017 набула чинності урядова постанова від 16 березня № 180 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність деяких постанов Кабінету міністрів», яким у новій редакції затверджено Національний перелік основних лікарських засобів.

Відзначається, що закупівлі здійснюються на всіх рівнях закладами охорони здоров'я за бюджетні кошти, при цьому граничний розмір постачальницько-збутової (оптової) надбавки, який нараховується до задекларованого зміни оптово-відпускної ціни не повинен перевищувати 10%. Граничний розмір торговельної (роздрібної) надбавки, що нараховується до закупівельної ціни, не повинен перевищувати 10%.


Також, державне регулювання запроваджується при відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів, який здійснюється безкоштовно і на пільгових умовах (постанова Кабміну від 17 серпня 1998 №1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань »).


Як обіцяють в Міністерстві охорони здоров'я України, після вступу в силу всіх вимог постанови, всі пацієнти, які проходять лікування в стаціонарних умовах, будуть отримувати необхідні лікарські засоби, включені до Національного переліку. Контроль за дотриманням цієї вимоги буде покладено на керівників закладів охорони здоров'я.


                         



Коментарі