Економіка України
Подобається

За що українців позбавляють субсидії та як уберегтися

11/08/2017
За що українців позбавляють субсидії та як уберегтися

Для українців посилили правила отримання та позбавлення субсидії на комуналку

Так, якщо сім’я отримувала знижку в минулому сезоні і при цьому накопичила заборгованість як мінімум за два місяці, продовжувати субсидію не будуть.

В такому випадку, сім’я, яка заборгувала за комуналку може погасити борг протягом двох місяців.

Якщо борг буде погашений в зазначений термін, субсидію призначать з моменту документального підтвердження оплати заборгованості.

Також сім’я може втратити субсидії, якщо розкриється, що українець приховав один з джерел свого доходу і збрехав в декларації. Такими порушеннями можуть стати: неофіційне працевлаштування, додатковий дохід від здачі житла в оренду, підприємницька діяльність, дохід від якої “забули” згадати в декларації.

Повідомляється, що спеціальні соціальні інспектори мають право досліджувати матеріально-побутові умови одержувачів субсидії. І якщо під час перевірки з’ясується, що реальне матеріальне становище відрізняється від задекларованого, “знижку” можуть відібрати.

Крім того, забирають субсидію і за великі покупки, які здійснює субсідіант. Зокрема, якщо субсідіант витратив на якийсь товар або послугу від 50 тисяч гривень, на наступний сезон його можуть залишити без “знижки”.

популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

До органів соцзахисту також необхідно повідомляти про зміну кількості проживаючих у квартирі або будинку, а також про зміну матеріальних умов.

Відзначимо, що в минулому році за “помилки” в деклараціях українців ніяк не карали. В цьому ж році незаконно використану субсидію доведеться повернути в бюджет.

Нагадаємо, українці стали рідше платити за комуналку, а отже нарощувати борги. Про це говорить Держслужба статистики.


                         



Коментарі