Вчені знайшли гіганта-рекордсмена

09/08/2017
Вчені знайшли гіганта-рекордсмена

Аргентинські вчені ідентифікували залишки невідомої тварини, які знайшли ще п’ять років тому. Палеонтологи вперше описали найбільшу у світі істоту, яка коли-небудь існувала.

Про це пише Proceedings of the Royal Society B.

Мова йде про найбільшого доісторичного травоїдного – динозавра із сімейства титанозаврів (Patagotitan mayorum). Довжина тіла гіганта сягала до 37 метрів, а вага складала приблизно до 70 тонн.

Patagotitan mayorum важить як дюжина африканських слонів – це рекордна маса для сухопутної живої істоти

Ці істоти населяли планету приблизно 100 мільйонів років тому, про це свідчить аналіз попелу, який знайшли поруч із кістками.

Вчені не можуть дати відповідь на питання, чому нині тварини не досягають таких розмірів, які були істоти періоду мезозою. Очевидно, на думку вчених, це пов’язано з кількістю їжі та терморегуляцією тварин.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців
 

За словами спеціалістів, у ті часи клімат на планеті був значно м’якішим, навіть на нині крижаній Антарктиді зеленіла трава та дерева, якими харчувалися динозаври.skelet-dinozavr-muzey-767-598x449

Динозавр був травоїдним і значно більшим, ніж будь-який хижак
Представник титанозавра, рештки кісток якого знайшли у 2012 році, був травоїдним. Він ходив із витягнутою вертикально довжелезною шиєю. Проте вчені все ж не розуміють, чому цей вид значно переважав своїх родичів, більшість із  яких своєю вагою не набагато були більшими сучасних слонів.

 


                         



Коментарі