Економіка світу
Подобається

За Siemens: Євросоюз наклав нові санкції на росіян

05/08/2017
За Siemens: Євросоюз наклав нові санкції на росіян

Рада Європейського Союзу в п'ятницю, 4 серпня, прийняла за письмовою процедурою рішення про доповнення списку санкцій по Росії, яке пов'язане з "порушенням суверенітету України", трьома фізичними і трьома юридичними особами з Росії, що мають відношення до постачань турбін німецької компанії Siemens в окупований Росією Крим.

Про це повідомила прес-служба Ради.

"ЄС не визнав незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією. В рамках своєї політики невизнання Рада заборонила постачання ключового обладнання для інфраструктурних проектів у Криму і Севастополі у важливих секторах, включаючи газові турбіни в енергетичному секторі", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Німеччина запропонувала країнам ЄС розширити санкції проти Росії через скандал із поставками газових турбін. Санкції торкнуться чиновників Міністерства енергетики РФ і компанії, яка переправила турбіни в Крим.

Популярне: Погодні аномалії тривають: до чого готуватися українцям

Про незаконні постачання турбін стало відомо 6 липня. На Крим поширюються санкції Євросоюзу, які забороняють європейським компаніям поставку на півострів енергетичних технологій. У Siemens запевнили, що не брали участі в цій угоді. Чиновники в Росії ж заявляють, що турбіни було зроблено в РФ. Тепер компанія Siemens судиться з дочірніми підприємствами в Росії.


                         



Коментарі