Економіка України
Подобається

Повернення податків: як змусити державу платити

01/08/2017
Повернення податків: як змусити державу платити

Стало відомо, як українці можуть повернути назад гроші, які були сплачені у вигляді податків

Відзначається, що громадяни, які працевлаштовані офіційно, за деякими переліками витрат можуть отримати частину своїх грошей в рамках податкового повернення.

Так, до списку витрат, після сплати яких можна претендувати на податкове повернення, відносяться здобуття освіти, іпотечні кредити і навіть страхування в недержавних пенсійних організаціях.

Українці, які оплачують страховку, регулярно намагаються отримати податкове повернення. Повернути частину суми можуть платники податків, які здійснювали платежі на сплату страхових платежів (страхових внесків, премій) та пенсійних внесків, сплачених платником податку страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, банківській установі за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, а також внесків на банківський пенсійний депозитний рахунок.

“Наприклад, у вас є робота, і роботодавець сплачує обов’язкове пенсійне страхування. Якщо платник податків підозрює, що пенсії, яку нарахує держава, буде недостатньо, він може почати відкладати собі пенсію додатково, наприклад, в недержавному ПФ”, – пояснює експерт.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

У такому випадку платником податків укладається договір мінімум на 10 років, протягом яких людина щомісяця зобов’язується вносити якусь суму. Однак, податкове повернення в такому випадку фіксоване і становить 18% від 2240 грн (403,92 грн). Навіть якщо людина відкладає 5 тис. грн – все одно він отримає тільки 403,92 грн, пояснює він.

“Важливо отримувати всі ці 10 років зарплату, адже з неї буде сплачений прибутковий податок, і ви просто повертаєте ваші кровні. Декларація подається раз на рік”, – підсумував експерт.

Нагадаємо, українці стали рідше платити за комуналку, а отже нарощувати борги. Про це говорить Держслужба статистики.


                         



Коментарі