Технології
Подобається

Лоукостер Ryanair попередив конкурентів про різке зниження тарифів

24/07/2017
Лоукостер Ryanair попередив конкурентів про різке зниження тарифів

Ірландська бюджетна авіакомпанія Ryanair відзвітувала про зростання квартального прибутку та попередила конкурентів про різке зниження тарифів. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що компанія відзвітувала про зростання квартального прибутку на 55% на тлі підйому середніх тарифів на 1% в річному вираженні у зв'язку з більш пізнім, ніж у минулому році, Великоднем.

Ryanair попередила конкурентів, що в найближчі місяці може знизити тарифи до 9% в річному вираженні. «Це конкурентний ринок. Тарифи можуть знизитися на 7, 8, можливо, навіть 9%», – сказав фінансовий директор Ryanair Ніл Сорахан.

Зниження тарифів у річному вираженні, швидше за все, складе в середньому 8% за шість місяців, що завершуються 31 березня 2018 року, додав він.

Прибуток після вирахування податків за три місяці, що завершилися в червні, склав €397 млн, у той час як аналітики, опитані компанією, в середньому чекали показник у €366 млн.

Нагадаємо, 10 липня Ryanair заявив про відмову від виходу на ринок України через порушенням "Борисполем" своїх зобов'язань. У Ryanair відзначили, що аеропорт "Бориспіль" став на бік авіакомпаній з високими тарифами, включаючи "Міжнародні авіалінії України", і позбавив українських пасажирів доступу до дешевих авіаквитків. У компанії вибачилися перед клієнтами, які вже забронювали рейси. Їм повернуть кошти за квитки.

Популярне: Як правоохоронці прослуховують українців
 

Міністр інфраструктури Омелян звинувачує у зриві домовленостей директора аеропорту Павла Рябікіна. Той у відповідь заявив про політичний тиск міністра і прем'єра, а пропозиції Ryanair назвав економічно збитковими.

Втім 13 липня після скандалу директор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін заявив про відновлення переговорів із Ryanair. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступив за перетворення аеропорту "Гостомель" на базове летовище для лоукостів, в тому числі, ірландської авіакомпанії Ryanair.


                         



Коментарі