Економіка України
Подобається

Що чекати від курсу на поточному тижні?

05/07/2017
Що чекати від курсу на поточному тижні?

Минулого тижня курс долара США, що встановлюється Національним банком України, трохи призупинив зниження і зміцнився з 26,029 грн до 26,04 грн.

На міжбанківському ринку середньозважений курс долара за цей же час зміцнився на 0,2% до 26,09 грн.

Зазначимо, що зміцнення гривні в кінці червня призупинилося.

Варто також сказати, що минулого тижня найбільші державні підприємства і відомства країни зазнали безпрецедентної за масштабами кібератаки. Кібератака спровокувала хвилювання на валютному ринку країни і викликала попит на долари.

Кібератака ускладнила організацію проведення податкових платежів через інтернет, що призупинило попит на гривні, характерний для кінця місяця, і, відповідно, призвела до зміцнення долара.


 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Пояснює Наталя Мільчакова, заступник директора аналітичного департаменту Альпарі.

При цьому експерт підкреслює, що з 1 липня в Україні скасовано державне регулювання цін на продукти харчування.

“Незважаючи на те, що в довгостроковому аспекті відсутність держрегулювання цін має сприяти залученню додаткових інвестицій в сільське господарство і харчову промисловість, в короткостроковому аспекті це може викликати зростання інфляції, що може чинити додатковий тиск на курс гривні”, – говорить Мільчакова.

На поточному тижні аналітик очікує, що гривня може продовжити плавно знижуватися до долара. Короткострокова мета щодо офіційного курсу долара і курсу на міжбанку 26,09-26,1 грн.


                         



Коментарі