Головні Новини
Подобається

Балчун розкрив, скільки заробила “Укрзалізниця” з початку 2017 року

16/06/2017
Балчун розкрив, скільки заробила “Укрзалізниця” з початку 2017 року

ПАТ "Укрзалізниця" в січні-травні 2017 року отримало 100 млн грн чистого прибутку проти 0,9 млрд грн чистого збитку за аналогічний період 2016 року. Про це заявив глава правління компанії Войцех Балчун.

Популярне: З наступного року зарплату буде підвищено

"Не дивлячись на складну економічну ситуацію, незважаючи на блокаду, яка впливає на транзит, практично всі наші показники поліпшуються в порівнянні з показниками за аналогічний період минулого року", – зазначив Балчун.

За його словами, доходи "Укрзалізниці" за п'ять місяців поточного року зросли більш ніж на 8%, динаміка зростання витрат склала 4,5%, що зумовило поліпшення фінансового результату. За вказаний період компанія освоїла 2,5 млрд грн капітальних інвестіцій, при цьому скоротила кредитний портфель на 3,2 млрд грн.

"Велику увагу ми приділяємо реструктуризації кредитного портфеля, адже знаємо, яке у нас історичне навантаження, пов'язане з валютними кредитами, які значно вплинули і на фінансовий результат, і на фінансовий стан, і можливість інвестувати", – зазначив Балчун.

За п'ять місяців 2017 року компанія перевезла 139,2 тонн вантажів, що на 3% більше, ніж за аналогічний період 2016 року, вантажообіг зріс на 7% – до 79,9 млрд т-км, транзитні перевезення – на 8,5%, до 8,9 млрд т-км.

Пасажирські перевезення за цей період збільшилися на 2% – до 82,2 млн осіб, пасажирообіг досяг 10,5 млрд пас-км, що на 6% вище цього показника за аналогічний період минулого року.


                         



Коментарі