Головні Новини
Подобається

Податок на пенсії скасують для 500 тисяч українців

14/06/2017
Податок на пенсії скасують для 500 тисяч українців

Скасування податку на пенсії для працюючих пенсіонерів, яку планується провести в рамках пенсійної реформи, торкнеться півмільйона українських громадян. Про це заявив заступник голови правління Пенсійного фонду (ПФ) Владислав Машкін.

Популярне: НБУ задумався про введення української криптовалюти

"Питання скасування торкнеться близько півмільйона осіб, тобто це люди, які є пенсіонерами і працюють одночасно, – їм виплачується пенсія на рівні 85% від призначеного розміру, але не менше, ніж півтора розміру прожиткового мінімуму", – зазначив він.

Машкін також підкреслив, що можливе скасування відповідної норми законодавства безпосередньо на бюджет Пенсійного фонду "критично не вплине".

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України 17 травня затвердив законопроект про пенсійну реформу і направив його на розгляд Нацради реформ при президенті України.

Реформа не підвищує пенсійного віку, але вводить вимоги до страхового стажу: для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 25 років стажу. При стажі 15-25 років на пенсію можна буде вийти в 63 роки, менш 15 років – в 65 років. Люди, у яких немає страхового стажу, можуть претендувати на соцдопомогу при досягненні 63 років. Обсяг допомоги визначатиметься виходячи з рівня доходів родини пенсіонера.

Усі нормативи мінімального страхового стажу збільшуватимуться на 1 рік кожні 12 місяців до 2028 року. Таким чином, з 2028 року для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 35 років страхового стажу.

Також реформа скасовує призначення пенсій держслужбовцям за вислугу років і вводить єдину формулу розрахунку розміру пенсій, яка прив'язує його до обсягу внесків до Пенсійного фонду протягом життя.

В рамках пенсійної реформи також планується з 1 жовтня цього року провести підвищення пенсій, а також скасувати оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.


                         



Коментарі