Технології
Подобається

Гройсман розповів про напрямок розвитку українського авіапрому

27/05/2017
Гройсман розповів про напрямок розвитку українського авіапрому

Поліпшення ситуації і подальший розвиток літакобудівної галузі України залежить від масштабних інвестицій, а також організації нової міжнародної технологічної та виробничої галузевої кооперації, яка ведеться в цьому напрямку менеджментом ДП "Антонов" (Київ) робота просувається. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Популярне: УВАГА: У Верховній Раді підготували закон про штрафи за доступ до російських соцмереж

"Цю сферу (авіапром – Ред.) необхідно інвестувати. Інвестувати сотні мільйонів доларів", – підкреслив прем'єр, відповідаючи на запитання про плани уряду щодо поліпшення ситуації в авіапромі, а також оцінці прем'єром ефективності менеджменту ДП "Антонов" в ході "години питань" до уряду у Верховній Раді в п'ятницю, 26 травня.

Гройсман особливо відзначив, що питання організації нової міжнародної галузевої технологічної та виробничої кооперації в авіапромі входить до порядку переговорів практично всіх офіційних закордонних візитів голови уряду.

"З деякими країнами ми почали процес кооперації зі створення спільного продукту. Це процес не одного дня, і він не може бути вирішений за дуже короткий період часу", – акцентував він.

"У сегменті транспортних літаків ми маємо досить серйозні можливості в частині нових контрактів з іншими країнами. Не хочу відкривати тут конкретні назви країн, але ця робота ведеться", – додав прем'єр.

Як заявив Гройсман, він розглядає ключовим критерієм оцінки ефективності керівник не профільну освіту, а результативність і здатність вчитися.

Прем'єр нагадав, що недавно на потужностях ДП "Антонов" завершена зборка і піднято в повітря дослідний зразок нового транспортного Ан-132, що будується України в широкій міжнародній кооперації на замовлення Саудівської Аравії.


                         



Коментарі